Nu är det vitt på marken. De stora vackra gräsfälten mellan Rinkeby, Tensta och Spånga är alldeles vita, så i helgen smygstartar vinterns skidåkning och skridskoutlåning på Spånga IP. 

Så klockan 12 på lördag kör Ali och Mårten igång skidåkningen, och håller öppet till klockan 16. På söndag tar Johanna och Emily över.

Spåren inne på Spånga IP är svåråkta, som de blir när man spårar manuellt. Det är Tsehay, Johanna, Noah, Mårten och Yassin som har åkt varv på varv i den djupa, blöta snön. Allt för att du ska kunna komma igång med vintersporten redan i november!

Skidspåret på Spånga IP är det snösäkraste spåret söder om Dalälven


Novembersnö brukar sällan bli kvar hela vintern, men skidspåret på Spånga IP är det snösäkraste spåret söder om Dalälven. Det beror på bandyisen på Spånga IP. Varje morgon putsar personalen den stora isen och då blir det ett berg av snö. Den snön kör de med traktor över till löparbanan.

Så även om den här snön försvinner från fälten och gatorna, så är det troligen skidföre inne på Spånga IP hela vägen fram till sportlovet. Varje skolledig dag är utlåningen av skidor och skridskor öppen och gratis för att alla Järvabor ska lära sig åka skidor och därmed se det positiva i kylan och snön som hör Sverige till.

Mårten Westberg, Rinkeby Run

Annons:
Print Friendly, PDF & Email