Nätverken Bawsy Baws Babes, Womenisa och Bossbrudar anordnade nyligen en nätverksträff, både online och som fysisk träff, för kvinnliga företagare och ledare på Hashtag Café i Kista.

Bawsy Baws Babes fokuserar på entreprenörer som har startat eller äger sina företag sedan två till tre år tillbaka. Womenisa fokuserar på kvinnor som inte har startat ett företag än, men vill göra det. Bossbrudar fokuserar på kvinnliga ledare och är ett nätverk för kvinnliga chefer. De tre nätverken har nu gått ihop med Tenstabon Aysha Jones från Bawsy Baws Babes i spetsen.

 – Vi pratar om tre delar; diversity, inclusion och belongings. Att alla blir bjudna på festen, alla får vara med och dansa, samt att du kan påverka låten på spellistan. Din röst är lika värd som någon annans, sade Anna Holmqvist, Head of People & Performance. 

Annons:

Anna Holmqvist har en bakgrund inom HR och har arbetat med rekrytering och utveckling av talanger. 
 – Vi arbetar med rakhyvlar som är gjorda för kvinnor, framtagen för kvinnor och vi har växt fort på kort tid och har stora visioner inför framtiden. Vi försöker växa betydligt mer och nå ut till nya marknader och att utveckla fler varumärken. Vi fokuserar på nya generation Z och att nå ut ännu mer i Europa.

Jag kom hit för att utveckla mig själv, lära känna starka kvinnor och utveckla mitt nätverk

Alexandra Sandberg från Carrus Network var en av deltagarna på plats. De var nyligen inbjudna till Healthy Womens tjejkväll i Järva för att prata om drömmar och visioner.
 – Jag är inne på sista året på juristlinjen och under tiden har jag och min bästa vän Polina Otto startat Carrus. Vi träffades på ett event när vi var i 15-16 årsåldern och vi klickade direkt, fast vi var helt olika. Och efter det förändrades våra liv. Vi startade en blogg och gick på start up events, men vi märkte att det saknades något för ungdomar inom den världen.

Rahaf Alkurdi var en av alla som var inbjudna. Hon pluggar till civilingenjör inom bygg och projektledning i KTH. 
 – Jag kom hit för att utveckla mig själv, lära känna starka kvinnor och utveckla mitt nätverk. Det som är roligt är att jag hade något litet gemensamt med alla på eventet. Någon gillade kläder och någon inom bygg. Det var väldigt lärorik föreläsning från företaget Estrid, sade hon.

Krista Sirviö
Print Friendly, PDF & Email