Igår var det invigning för Rinkeby-Kistas Pridefirande, med tal, bakelser, och musik av Julia Alfrida.
– Det var väldigt kul, men jag var nervös innan. Jag har aldrig varit i Rinkeby, sa Julia Alfrida.

Prideinvigningen började med att regnbågsflaggan hissades på Rinkeby torg. Ole-Jörgen Persson, ordförande i stadsdelsnämnden, höll sedan tal.

Ole-Jörgen Persson berättade om Prideprogrammet i Rinkeby-Kista, och lyfte fram samtalen om HBTQ och normer som äger rum på fritidsgårdarna under veckan.
– Jag hoppas verkligen våra unga deltar med liv och lust i diskussionerna och debatten.

Annons:
Annons:

Han talade också om sin förhoppning om att Järvaborna tågar i Stockholm Prides parad på lördagen.
– Jag kommer själv gå, och bära med mig var och en som bor här när jag står där i folkmassan.

Nästa talare var Susan Laamanen, vice ordförande i Stockholm Pride. Hon berättade om temat för årets Pride: ”Dags att bekänna färg”. Temat ska bland annat sätta fokus på politikers ansvar för HBTQ-personers frihet och rättigheter.

Jobbar i trakterna i vanliga fall

Susan Laamanen arbetar själv i Rinkeby, som civilanställd på polishuset.
– Det är jättespännande att vara här, eftersom jag jobbar i trakterna i vanliga fall. Då hjälper jag våra medborgare på 114 14.

Efter talen uppträdde artisten Julia Alfrida. Bland annat uppträdde hen med sitt tävlingsbidrag till fjolårets Melodifestival, och med låten ”Coming out”, som handlar om hens process att komma ut som ickebinär.

Det var första gången som Julia Alfrida var i Rinkeby. Hen är från Åkersberga och bor numera i Täby.
– Det här är en ny miljö så jag visste inte vad jag skulle vänta mig, men jag slappnade av när jag såg massa fina människor komma för att lyssna. Och när jag sjunger är jag liksom i en egen bubbla. Jag njöt.

Invigningen avslutades med mingel och bakelser i regnbågens alla färger, som Yalla Rinkeby hade gjort.

Maria Bodin
Bilder: Maria Thiessen

Susan Laamanen höll tal.

Yalla Rinkeby hade gjort bakelserna.

Print Friendly, PDF & Email