Bild från stora bassängen i Jrvabadet.

Fler barn från Järva kan simma nu än någonsin tidigare. Det är Järvabadet, och Spårvägens simskola där, och  en kommunal simskola, som har gett  tydliga resultat.

Många av simskolans barn har fortsatt att simma med Spårvägen i Tenstabadet efter förra sommaren. Det är bra för hälsan, och i Spårvägen får barnen  klubbkompisar från många delar av Stockholm. Dessutom simmar de i samma klubb som flera i den svenska eliten,  till exempel Michelle Coleman. 

Men trots att Spårvägens simskola var fullbokad i år, så var det många barn som inte dök upp när den drog igång på Järvabadet. Det kan ha berott på att Idrottsmammorna inte hade några bad-promenader som de haft tidigare. Då har mammor i gröna västar gått med barn till och från Järvabadet. De har utgått från  Nydalsängen i Tensta, och från de gröna pallarna utanför Rinkeby folkets Hus och Rinkebyterassen.

Annons:

I år var pengarna från Riksidrottsförbundet slut. Därför blev det inga promenader, och så blev det tomma platser i grupperna. När stadsdelsförvaltningarnas politiker Toni Mellblom (Rinkeby-Kista) och Victoria Callenmark (Spånga- Tensta), fick höra det, såg de snabbt till att promenaderna kom igång igen.

Så nu promenerar Idrottsmammor Ayan och Sarah fram och tillbaka mellan Nydalsängen i Tensta och simskolan. Från Rinkeby Folkets Hus går Shamsa och Habon. De börjar gå klockan 9:30 på morgonen, och går fram till klockan 15  på eftermiddagen.


Mårten Westberg

 

Print Friendly, PDF & Email