Simskola på Järvabadet

Fler lär sig simma i Järva i sommar

Nyheter

För andra året i rad arrangerar SamsynSim simskola på Järvabadet. I år har 400 barn i Järva erbjudits platser för att lära sig simma och bli trygga kring vatten.

Under sommaren arrangerar Spårvägen Simförening tillsammans med projektet SamsynSim simskola på Järvabadet. Projektet finansieras av Stockholms simförbund, RF-SISU Stockholm, lokala bostadsbolag och H2O-stiftelsen. Michelle Asprou Forsberg, projektledare för SamsynSim, säger att syftet med projektet är att öka simkunnighet och föreningsaktivitet i vad man kallar idrottssvaga områden.

– Man vet att simkunnigheten är låg i Järva, däremot har vi absolut märkt att viljan finns. Finns det vatten och finns det en förening som erbjuder simskola så är föräldrarna väldigt måna om att ta sina barn dit.

– Men det finns många anledningar till varför simkunnigheten är låg. Järva har många föreningar, men de är ofta basket- och fotbollsföreningar, och där kommer inte vattnet naturligt. Dessutom räcker inte vattentiden till för att skolorna ska kunna erbjuda eleverna simskola, som det borde vara, säger Michelle Asprou Forsberg.

Järvabadet är en fantastisk anläggning och dess personal likaså

Simskolan, som bedrivs av Spårvägen Simförening och som arrangeras för andra året i rad, har nu pågått i två veckor och kommer att pågå i två veckor till där barn kan betala 100 kronor för en veckas simskola, vilken ges i fyra omgångar. Samtidigt erbjuds även simskola till barn med funktionsvariationer.

– Det är helt uppbokat! Totalt 400 barn kommer att få chansen att lära sig simma och bli trygga kring vatten i sommar på Järvabadet, vilket är en fantastisk anläggning och dess personal likaså. Den är verkligen optimal att bedriva simskola och aktiviteter på.

– Vi är väldigt glada över den här satsningen, men det har inneburit en stor insats från många olika håll för att få det här att fungera och Spårvägen Simförening gör verkligen ett fantastiskt jobb, säger Michelle Asprou Forsberg.

Vi vill skapa en ordinarie verksamhet i Tensta simhall

Hon förklarar att hon gärna vill se fler aktörer gå samman för att möjliggöra att lära ut simkunnighet till unga och för att fler ska få vattenvana. Förhoppningen är att försätta erbjuda simskola i Tensta till hösten.

– Vi vill skapa en ordinarie verksamhet tillsammans med Spårvägen Simförening i Tensta simhall, men då behöver vi mer ekonomiskt stöd för att kunna ge möjligheten att bedriva simskola till ett lägre och mer överkomligt pris för de boende i området. Det kräver gemensamma satsningar, säger Michelle Asprou Forsberg.

Eleni Terzitane
Print Friendly, PDF & Email