Stockholms stad arrangerar regelbundet aktiviteter för seniorer i Stockholm. På onsdagen bjöds det på levande musik på Husby gård. 

Meningen var att konserten skulle vara vid scenen i trädgården men det ostadiga vädret gjorde att den flyttades in till kaféet. Alla platser fylldes snabbt upp. De flesta av besökarna njöt av kaffe och olika godbitar som alltid är hembakade på gården. 

Bandet som lockade publiken heter New generation. Låter namnet bekant så har de funnits sedan 1964 och haft några egna hits. De blev bland annat kända för sin stämsång. Den här dagen bjöds det på covers med hits från 1960- och 1970-talet.  

Annons:

New generation har hållit ihop i ungefär 60 år

De har en bred repertoar och började med musik av Paul Anka och fortsatte med Sven-Ingvars låtar. Därefter gick de vidare med countrymusik och Anita Lindbloms stora hit Sånt är livet. Publiken både sjöng med och stampade takten till de välbekanta melodierna. Mellan låtarna drog de ett antal skämt av den typen som kallas “pappaskämt”, ordvitsar. Publiken skrattade glatt med. 

En av de gladaste i publiken var Erling Sundström.

– Jag gillar många sorters musik och har en bred musiksmak. Dansmusik kan vara bra, klassiskt lyssnar jag gärna på och den äldre stilen av rock är en favorit, berättade Erling från Kista. 

Erling Sundström.

New generation har hållit ihop i ungefär 60 år och en av medlemmarna har varit med från början. De har många bokningar på till exempel Finlandsfärjorna, äldreboenden, fester och motorshower. Det är en intensiv period just nu med 17 spelningar på 14 dagar.

Deras största hit heter Two faces have I och släpptes 1967. Den låg under tio veckor på Tio i topp-listan. De har gjort flera turnéer med artister som till exempel Kisa Magnusson och Björn Skifs. De var förband till Bee Gees när de var i Sverige 1968 och till Smokie när bandet besökte Sverige häromåret. Besökarna på Husby gård hade alltså nöjet att lyssna till ett mycket välmeriterat band.

Vill du veta mer om vilka aktiviteter Stockholms stad erbjuder sina seniorer? Följ länken till deras hemsida här.

Monica Jansson 

Print Friendly, PDF & Email