På Husby gård var det valupptakt med Vänsterpartiet. Lokalpolitiker, regionpolitiker och riksdagspolitiker samlades för att diskutera skola, bostad, trygghet, Nato och mycket mer. Partiledaren Nooshi Dadgostar talade.

Aysha Jones, riksdagskandidat och Tenstabo ledde programmet. Lördagseftermiddagen började med kommunpolitiker och fortsatte sedan med dans från Elenco Antawara, en boliviansk och latinamerikansk dansgrupp.

Vi i Sverige måste bestämma om Sverige

Annons:

Ju närmare klockan rörde sig mot 16, desto fler kom till lokalen. När partiledare Nooshi Dadgostar äntligen var framme inledde hon med att hälsa alla välkomna och sedan pratades det om Nato.

– Vi i Sverige måste bestämma om Sverige. Det kan inte vara Norge, Danmark eller Finland som gör det. Det innebär inte förstärkt hotnivå mot Sverige om vi inte går med, bara för att Finland går med, sade Dadgostar.

Valupptakten besöktes dessutom av gruppen ”Nej till Nato” som lade fram affischer. Därtill höll Norra Järva Stadsdelsråd tal om det lokala klimatarbetet. Nooshi Dadgostar talade dessutom om Järva och de unga i området.

-Vi vill hålla ihop tillsammans och det är så vi kommer bedriva vårt politiska arbete. Vi har en tanke med att vi ska se till att vi får bra skolor i hela stan, inte bara i vissa områden, sade Dadgostar.  

Inte bara de som kör bil och aldrig uppsöker vård

I samband med diskussionen om sommarlovskort och billigare kollektivtrafik, sade regionkandidaten Veronica Kallander så här:

– Jag kan säga att en liten regional skattehöjning skulle alla tjäna på. Inte bara de som kör bil och aldrig uppsöker vård, sade Kallander.

Under kvällen tog dessutom Marlene och Jan Hammarlund scenen. Barnen kunde glädjes med ansiktsmålning och tipsrunda. Riksdagskandidaterna frågades ut av Elena Karlström. Karlström frågade om trygghet och vad det innebar.

– Så för mig är antirasism svaret på allt. Vi måste fokusera mer på antirasismen., sade Aysha Jones.

Innan partiledaren Nooshi åkte i väg berättade hon att de kommer tillbaka till Järva nästa vecka, till Järvaveckan.

Lul Warsame
Print Friendly, PDF & Email