Nattfotbollen är slut för säsongen

Nyheter/Sport

Nattfotbollen är slut för säsongen. Från början av oktober till slutet av mars har nattfotbollen varit en kravlös aktivitet för många av Järvas unga. 
– Det är en väldigt viktig verksamhet för ungdomarna, speciellt under vintertid när många föreningar pausar sin verksamhet på grund av brist på hallar, säger Said Ali.

 Nattfotbollen är inte bara fotboll.
– Många kommer även för att umgås, hänga och titta på. Det betyder mycket nu när det inte finns någon ungdomsgård där man får hänga bara, säger Said Ali.

Said Ali har ordnat nattfotboll i området i åtta år och upplever att det skett en attitydförändring från omgivningen det senaste året. Både politiker, tjänstemän, poliser och ordningsvakter har besökt verksamheten och när årets föreningsbidrag delades ut fick Kista AIF tre gånger så mycket pengar som 2021. Dessutom har de fått omkring 700 000 från idrottsnämnden, den sista delsumman utbetalas under våren, retroaktivt.

De borde veta nu efter åtta år att vi sköter oss

– Nu har vi fått 90 000 i föreningsbidrag i Rinkeby-Kista, förra året fick vi bara 30 000. Men det finns ingen långsiktighet. Varje år söker vi bidrag från Idrottsnämnden, men ansökan beviljas inte förrän träningen redan är igång. 

Inför nästa ansökningsperiod planerar Kista AIF dock att söka medel för tre år framåt. Said Ali säger att han hoppas att föreningen visat att de är ansvarstagande och seriösa så att Idrottsnämnden vågar bevilja dem stöd för en längre period.

– De borde veta nu efter åtta år att vi sköter oss. Vi får stor hjälp av stiftelsen Goodsport med allt som rör ansökan och redovisning, och även ledarutbildningar. De är jättebra. Vi har även visat att vi kan ta ansvar för lokalerna även när det inte är någon personal där. 

Anna Nygård
Print Friendly, PDF & Email