Bilen står parkerad så att kommande bilar på gatan inte syns. Övergångsstället vid Folkets Hus på Rinkebystråket är fortfarande obevakat.
 – Ingenting har gjorts. Det ser ut som vanligt, säger Jamad Mohamud.

Jamad Mohamed uppmärksammade det farliga övergångsstället i augusti förra året. Just där, övergången mellan busshållplatserna, springer ofta barn över gatan.. Eleverna från Askebyskolan och Rinkebyskolan går över där. Även barnen som går till eller från Parkleken Rinken går över där.

Jamad Mohamud kontaktade Stockholms stad för att påpeka att

Annons:
Jamad Mohamud har gjort sitt bästa för att det ska bli säkert att gå över gatan vid Rinkeby centrum.

övergångsstället är farligt. Hon blev hänvisad till Trafikkontoret, som i sin tur hänvisade henne vidare till parkeringsbolaget. Men parkeringsbolaget meddelade att de inte hade någonting med saken att göra.

Trafikkontorets kommunikatör meddelade i ett mejl till Nyhetsbyrån Järva att utifrån de mätningar som gjorts har ”bedömningen gjorts att övergångsstället inte behöver vara signalreglerad.”

Trafikborgarrådet Daniel Helldéns pressekreterare lät meddela att generellt lägger de ”rätt mycket resurser på just trafiksäkerhetsåtgärder” och att hastigheten på Rinkebystråket skulle justeras.

 – Ja, hastigheten har sänkts, eller ska i alla fall ha sänkts, sade Daniel Helldén, under sitt besök i Rinkeby senast.

Men övergångsstället är fortfarande obevakat.

Kerstin Gustafsson Figueroa
Print Friendly, PDF & Email