Tenstaflickorna FC var med på demonstrationen för Black Lives Matter i Stockholms city igår.
 – Vi var där eftersom vi tjejer inte bara står för fotboll. Vi är även för rättvisa och jämlikhet, något som borde vara respekterat och självklart, säger Amina Laskar.

De var tillsammans med tusentals andra på Sergels torg.
 – Vi blev så otroligt glada över hur många människor som tog sig tid och var där för att stötta BLM-rörelsen. Vi var med och promenerade i drygt två timmar och det var väldigt fint med den gemenskapen, säger Someya Gutale. 

Tenstaflickorna FC är en ideell ungdomsförening som är baserade i Tensta. I styrelsen finns tolv tjejer från Järva området, som vill skapa fler möjligheter för unga tjejer att spela fotboll.

 – Vi jobbar för att stötta och peppa unga tjejer. Vår idé är att starta en egen fotbollsförening, men vi vill också skapa arrangemang där tjejer och killar i stadsdelarna kan träffas och spela fotboll., säger Amina Laskar.

 – Vi ser massor av tjejer som har talang, men som slutar spela i lag för att det är för långt att åka. Även kostnaden begränsar dem, och det faktum att alla fotbollstränare är män. Vi vill skapa en trygg plats för unga tjejer som vill spela fotboll, säger Someya Gutale.

 – Att supporta Black Lives Matter känns som en självklarhet för oss.  Tenstaflickorna FC står för gemenskap.

Krista Sirviö
Print Friendly, PDF & Email