Panayotis Hatzipavlis skrev nyligen en insändare och frågade varför Spånga by håller stängt under helgerna. Både kaféet och toaletten är stängda då. Det skulle visa sig, att ibland lönar det sig att vara en aktiv samhällsmedborgare.

Här följer brevväxlingen mellan Panayotis Hatzipavlis och Spånga-Tenstas stadsdelsdirektör Fredrik Jurdell:

Hej Panayotis!

Annons:

Jag fick din krönika i Nyhetsbyrån Järva angående Spånga bys öppettider vidarebefordrad till mig. Den viktigaste anledningen till att öppettiderna ser ut som de gör är att förvaltningen har bedömt att den målgrupp som är i störst behov av aktiviteterna på Spånga by är barn och unga i åldrarna 9-14 år, som inte går på fritidsklubbar eller har andra fritidsaktiviteter. Vi har därför prioriterat att ha bemanning i parken under den tid när denna målgrupp har de största behoven.

När det gäller möjligheterna att öka öppettiderna ytterligare, och genomföra aktiviteter för fler målgrupper, finns förstås en ekonomisk aspekt där vi måste använda resurserna så effektivt som möjligt. I dagsläget finns ingen planering att utöka öppettiderna. Jag hoppas att du och dina barnbarn, och alla andra, ändå ska kunna fortsätta njuta av den fina miljön i Spånga by, även om servicen på helger är begränsad.

Mvh
Fredrik Jurdell

Hej,

Tack för svaret. Men det hjälper varken mig eller andra.

Mvh 
Panayotis Hatzipavlis

Onsdagen den 15 juli skrev Fredrik Jurdell igen:

Hej Panayotis!

Jag har just varit på besök i Spånga by, och glädjande nog har vi nu fått fram en mobil toalett som kan användas även på helger. Hoppas att detta kan vara ett positivt tillskott för dig och andra!

Fredrik Jurdell

Och slutligen skickar Panayotis Hatzipavlis en bild och hälsar:

Här är den mobila toaletten, som ska ha öppet även lördag och söndag.
Man gratulerar till det snabba beslutet.
Tack. 
Jag och vi alla som besöker Spånga By är tacksamma.
Stadsdelsnämnden har vattenmelonen och kniven. I detta fall gick det bra.

Mvh 
Panayotis 

Kerstin Gustafsson Figueroa
Print Friendly, PDF & Email
Annons: