Varför är Spånga by stängt under helgerna?

Insändare

Spånga by är en populär och fantastisk utflyktsplats för många. Där kan man grilla, titta på djuren, barnen kan leka och bada i plaskdammen. Men på helgerna, när folk är lediga, då är hela parken stängd.

På vardagar kan vuxna köpa kaffe från kaféet och glass till barnen. Dessutom finns en toalett tillgänglig som är nödvändigt. Men kaféet och toaletten är stängd på lördagar och söndagar. Varför? Vart ska medborgarna ska göra sina behov? För att köpa kaffe och glass till barnbarnen måste vi gå till Tensta Centrum.

När vi behöver Spånga by som bäst, då är det stängt.

Jag läste nånstans att många ungdomar i stadsdelen blev utan sommarjobb i år. Varför kan de inte få arbeta i Spånga by, så att verksamheten kan vara öppen även på helgerna? I år är fler människor än vanligt hemma under hela sommaren. Men när vi behöver Spånga by som bäst, då är det stängt.

Jag undrar varför de som fattar beslut i området för oss inte använder sunt förnuft? Kanske bor de inte hos oss och märker inte av konsekvenserna av sina beslut. Men ännu finns tid att rätta till detta, sommaren är inte slut på länge än.

Panayotis Hatzipavlis
Print Friendly, PDF & Email