Människor besöker konsthallen

Många besökare hade gjort en utflykt till Husby konsthall på lördagen. Det var vernissage för utställningen Husby berättar med föremål, bilder och tidningsartiklar som boende i området lämnat in.

Tjugoen personer har lämnat in sitt personliga bidrag och skrivit en berättelse om sitt föremål.
– Vi har bland annat fått in saker från människor som har bott här sedan området var nybyggt, säger Arash Sajadi Jamei, en av konsthallens sju anställda.

Annons:

I det lilla rummet ligger en pärm med tidningsartiklar. En av dem berättar att det bara kom sju elever till terminsstarten den första höstterminen i Husbygårdsskolan. Under hösten flyttade många barnfamiljer in, och klasserna fylldes på.
– Jag flyttade in 1974 när området var helt nytt. Jag arbetade inne i stan, men hörde att det behövdes personal till rektorsexpeditionen på skolan. Jag sökte och fick arbetet, berättar Inga Harnesk.

Det här är ett jättebra sätt att få folk i området att komma samman

Föremålen i den stora hallen är väldigt olika, där finns en liten tygdocka, med en berättelse som bygger på ett starkt minne. Där finns klädesplagg, ett par stövlar, några kopparföremål och många fina foton. Många husbybor besöker utställningen idag. Två av dem är Veronica Stiernborg och Basar Gerecci.
 – Jag tyckte att nyhetsartiklarna var bäst, säger Veronica Stiernborg.
– Det här är ett jättebra sätt att få folk i området att komma samman, säger Basar Gerecci.

Utställningen pågår till och med den 16 april

Annika Skarf

Print Friendly, PDF & Email
Annons: