Nätverket Tillsammans mot droger i Stadshuset i Stadshusets innergård.

Under tisdagseftermiddagen träffades nätverket Tillsammans mot våld och droger och biträdande finansborgarrådet, Anders Österberg, i Stadshuset för ett rundabordssamtal. 

Tillsammans mot våld och droger består av 36 organisationer, däribland Rinkeby Folkets Hus, och igår träffade de Anders Österberg för att diskutera hur staden och civilsamhället kan förebygga så att nästa generation ska vara fria från kriminalitet och våld. 

Efter mötet blev media inbjudna till samtal med både Anders Österberg och representanterna från de olika organisationerna inne på Stadshusets gård, och Rinkeby Folkets Hus verksamhetschef, Fardosa Omar var på plats. 

Annons:

– Vi talade bland annat om hur vi som samhälle bör arbeta för att fånga upp ungdomar som lämnat kriminaliteten, men som sedan får svårt att hitta ett jobb på grund av sitt belastningsregister. Sedan diskuterade vi om långsiktiga resurser för civilsamhället eftersom vi tror att det är där som lösningen finns, sade hon. 

Biträdande finansborgarrådet och representanterna från de olika organisationerna träffar media.

De diskuterade även om hur unga tjejer är en grupp, som lättare obemärkt hamnar i kriminalitet. 

– En av organisationerna lyfte fram att unga tjejer ofta glöms bort på grund av att de inte har något i belastningsregistret. Det händer att unga tjejer utnyttjas och faller offer i olika kriminella sammanhang, sade Fardosa Omar. 

Anders Österberg talade även han om hur arbetet mot våld och droger kräver en långsiktig lösning.  
– Det är ett maratonlopp och det behövs ett ständigt arbete. 

Han menade vidare att flera områden behöver fungera för att man ska nå resultat. 

– Det kan exempelvis handla om organisationer, som kan bidra med att engagera vuxna nattvandrare. Sedan behöver både polisen och vi politiker bidra med vår del för att på så vis försöka lägga ihop pusselbitarna, sade Anders Österberg. 

Suleiman Ibrahim

Biträdande finansborgarrådet och representanterna från de olika organisationerna träffar med media.
Print Friendly, PDF & Email