Mediestödsnämnden har meddelat sitt beslut, Nyhetsbyrån Järva får statligt mediestöd för 2024 och tidningen överlever ett år till.

Efter att Statens medieråd och Myndigheten för press, radio och tv slogs ihop den 1 januari 2024 och blev den nya Mediemyndigheten har presstödet gjorts om i grunden. I år är det mindre pengar som delas ut än tidigare och många tidningar drabbas hårt.

– Dagens besked är inget att jubla över, vi fick bara hälften av det vi sökte. Men vi är glada att vi kan fortsätta i alla fall, säger chefredaktör Kerstin Gustafsson Figueroa.

Annons:

Sedan 2020 har Nyhetsbyrån Järva fått statligt mediestöd, innan dess drevs tidningen helt ideellt under två års tid. Idag finns två heltidstjänster som fördelas på tre redaktörer och möjlighet att betala ytterligare två personer för extrajobb under helgerna.

Nyhetsbyrån Järva sökte både allmänt redaktionsstöd och utökat redaktionsstöd och får sammanlagt 817 281 kronor för 2024. Det är mindre än stödet för 2023 och innebär att ekonomin fortsatt är mycket ansträngd och tidningen är i behov av stöd. Klicka gärna på bilden nedan för att läsa mer om hur du kan bidra.

Print Friendly, PDF & Email