Rinkeby kommer från en tuff start på säsongen med endast en vinst på de fyra första omgångarna. På söndagen var det Märsta IK som stod för motståndet.

I början av första halvlek skapades det en hel del halvchanser av bägge lagen. Men det skulle dröja fram till den 38:e minuten innan det hände. Då viker Rinkebys nummer 99 Abdifatah in från vänsterkanten och går på ett avslut som går in i den bortre delen av målet, 1-0 Rinkeby. Rinkeby går in i halvtidsvila med ledning.

I den 56:e minuten kvitterar Märsta till 1-1. En stund efteråt blir Rinkeby Uniteds nummer 7 Samir Yebio fälld av Märstas målvakt och publiken reagerar starkt och menar på att det är straff, men domaren väljer att inte blåsa.

Annons:

I den 69:e minuten tilldelas Märsta ett bra frisparksläge. Då kliver Märstas nummer 20 Alfarhan fram och sätter frisparken i mål. Märsta tar ledningen med 2-1.

Rinkeby United trycker på och gör ett par byten i hopp om att få till en kvittering. Rinkeby är nära flera gånger, de skapar många målchanser, och några gånger bara ett par centimeter ifrån att bollen ska in mål. Men slutresultatet står sig, Märsta vann med 2-1.