Mannen som sköts av polis i Rinkeby har avlidit

Nyheter

En man sköts av polisen i samband med ett ingripande i en lägenhet i Rinkeby förra veckan. Nu har mannen avlidit på sjukhus och en rättsmedicinsk undersökning väntar.

Det var den 17 juni som polis larmades till en bostad i Rinkeby där två personer i 70-årsåldern hade knivskurits av en 55-årig gärningsman. Polisen uppgav att situationen blivit hotfull och att de därför sköt 55-åringen i benet. Alla tre skadade fördes till sjukhus.

Nu är en person död, men det är inte någon av de två som knivskars. Hur det är möjligt att han skadats så pass allvarligt av skottet som uppgavs ha träffat i benet är inte klarlagt. Aftonbladet har pratat med stockholmspolisens presstalesperson Anna Westberg.

Det är ett ärende som utreds internt och något vi aldrig kommenterar

– Det är något som den rättsmedicinska undersökningen ska visa. Det är ett ärende som utreds internt inom särskilda utredningar och något vi aldrig kommenterar när det är en pågående utredning.

Den avlidne var misstänkt för mordförsök på 70-åringarna. Hans anhöriga är underrättade. En internutredning angående polisens skjutning har påbörjats. Huruvida polisen som sköt fortfarande är i tjänst eller inte vill polisen inte kommentera.

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email