Några män spelar fotboll på en plan utomhus, en spelare slår en straff
Bild från Rinkeby Uniteds viktiga match mot Gamla Upsala 2023

Lördagens match var viktig för båda lagen. Rinkeby behövde vinna för att hålla sig kvar i division 3 och Gamla Upsala är en noslängd ifrån kvalspel till division 2.

Första kvarten spelade båda lagen lite avvaktande, men sedan kom spelet igång. Ganska intensivt och ibland lite irriterat, med ett par skott på mål som räddades av Gamla Upsalas målvakt. Men några riktigt farliga målchanser blev det inte för något av lagen under första halvlek.

Andra halvlek inleddes med ett betydligt högre tempo, och man kunde ana att det snackats en del i omklädningsrummet under pausen. Flera vassa avslut som räddades av Upsalas hårt jobbande backlinje. Domaren jobbade också på, och det delades ut gula kort med jämna mellanrum till spelare från båda lagen.

Annons:

Temperaturen höjdes när domaren dömde straff för Rinkeby. Straffen slogs av Boda med nummer 8 på ryggen. Målvakten räddade, men luften gick inte ur Rinkeby för det, man fortsatte att jobba hårt och pressa på ordentligt hela vägen till slutsignalen ljöd. Matchen slutade 0-0.

Det finns fortfarande en liten chans att nå kvalplats och få chansen att spela för att stanna kvar i division 3, men nu ligger det inte endast i Rinkebys händer utan är även beroende av andra matchresultat i de sista omgångarna.

På lördag 7 oktober klockan 13:00 spelas den sista omgången och Rinkeby möter BKV Norrtälje på bortaplan.