I morse hade Knutbyskolan sina alldeles egna luciatåg live i skolans matsal. Eleverna hade förberett detta firande ända sedan vecka 43. Nu fick skolan äntligen se resultatet av deras hårda slit.

Klockan 8.30 började skolans två första konserter; den ena i matsalen och den andra i idrottshallen. På grund av rådande pandemi hade skolan anordnat sammanlagt fyra luciatåg, så att alla skolans klasser skulle kunna få se.

Lärarna stod längst väggarna i matsalen och eleverna satt knäpptysta när det första tåget passerade dem. Samuel Lindlöf är en av skolans musiklärare som anordnade dagens luciafirande.

Det syntes att eleverna hade övat mycket inför dagen

– Eleverna har övat mycket inför dagens luciatåg, främst under musiklektionerna. Vi har även haft några extra lektioner, främst för att lära dem vart de ska stå och hur de ska gå in.

Det syntes att eleverna hade övat mycket inför dagen. Alla i tåget var koncentrerade och sjöng och först gick en Lucia med ljus i sin krona. När konserten var slut och publiken applåderade, så sprudlade de av glädje och stolthet.

– Eleverna kanske inte tyckte det var jättekul med luciatåg till en början, men när vi började komma i gång och de lärde sig låtarna så tyckte de att det var kul, säger Samuel Lindlöf.

Julia Hilmersson
Print Friendly, PDF & Email