Löpare på ett fält.

Årets sjätte Tensta Rinkeby Grass Run bar drag av lyteskomik. Majoriteten av startfältet hade sprungit Stockholm Marathon dagen före, och det syntes tydligt. Det såg ut som om ett ålderdomshem ställt upp i TRGR.

Det var förstås till fördel för Ludvig Hallberg och Serge Djampou som sprang på fräscha ben. Ludvig drog snabbt upp en lucka på 70 meter till Staffan Westerdahl. Den luckan bevakade han sedan i mål. Det var en lätt seger men ändå på goda 19 minuter och 15 sekunder. Staffan var en halvminut efter i mål, efter att ha försökt sätta nytt klubbrekord för herrar 45 år i den klassiska löparklubben Fredrikshof.

Nu är luckan mellan Ludvig och Staffan bara fyra poäng. En seger till så är Ludvig förbi i sammandraget. Att vinnaren får 10 000 kr medan tvåan inte får någonting adderar spänning till duellen.

Annons:

Noah Örtegren sprang också anmärkningsvärt bra dagen efter sin marathondebut (på 3.54). För första gången någonsin var han före både Mårten (undertecknad) och Johanna Granhällen i mål. Elsa Zeweldi tog också sin första seger över kompisen och löparkändisen Tsehay Ghebreselassie.

1. Ludvig Hallberg, Kungsholmen (Fredrikshof)
2. Staffan Westerdahl, Tyresö (Fredrikshof)
3. Serge Djampou, Barkaby (Rinkeby Run)
4. Noah Örtegren, Rinkeby (Rinkeby Run)
5. Mårten Westberg, Stockholm (Rinkeby Run)
6. Johanna Granhällen, Spånga (Rinkeby Run)
7. Tsehay Ghebreselassie, Hjulsta (Rinkeby Run)
8. Elsa Zeweldi-Oukbazghi, Rinkeby (Rinkeby Run)

Mårten Westberg, Rinkeby Run

Print Friendly, PDF & Email
Annons: