Bilder: Rinkeby Folkets Hus / Alexander Assal

Nystartade Rinkebypodden skrällde till med Jon Fosse som gäst i det andra avsnittet som släpptes i veckan. 
– Han kommer inte vara med varje gång, säger Carl Hamilton, ordförande i Rinkeby Folkets Hus och samtalsledare i podden.

Ambitionen är att det ska komma ett avsnitt varannan vecka, men nästa släpps redan om en vecka och kommer handla om politik avslöjar Carl. 

Rinkebypodden har inget speciellt tema, utan kan plocka upp olika ämnen och bjuda in både politiker, kända artister, andra makthavare och vanliga Rinkebybor. 
– Så många som möjligt av gästerna ska vara folk som bor här och kan berätta om sina liv, åsikter och saker de har varit med om. Det ska kännas att podden är inspelad just här, säger Carl Hamilton.

Annons:

Själv bor han inte i Rinkeby och han kommer inte heller delta i alla kommande avsnitt.
– Det behöver inte vara jag som leder samtalet, vi letar hela tiden efter lokala förmågor och talanger. Det viktiga är att vi hittar ett tonfall som är intressant och som lyssnaren känner sig välkommen i. 

Varför tackade den blyge dramatikern ja till Rinkebypodden?

Efter avsnittet med Jon Fosse har poddskaparna fått lite frågor, eftersom nobelpristagaren var tydlig med att han inte skulle ställa upp på några intervjuer under sitt Sverigebesök. Varför tackade den blyge dramatikern ja till Rinkebypodden?

– Både Albert Bonniers förlag och Nobelstiftelsen tyckte att vår podd var relevant fast de sade nej till allt annat. Och Fosse ville vara med, säger Carl.

Andra som gästade veckans avsnitt var Gunilla Lundgren som är hjärnan bakom Nobel i Rinkeby och Tensta, och projektledaren Annelie Drewsen som pratade om arbetet inför besöket. Men den som fick ställa frågor till Jon Fosse var Isra Muse, en av eleverna på Enbacksskolan i Tensta som jobbat med Nobelprojektet och läst pristagarens verk under hösten. 

Anna Nygård

Carl Hamilton och Maria Bodin från Rinkeby Folkets Hus, Jon Fosse, Isra Muse och Elisabeth Pollak som också arbetar i Folkets hus.