Det var kö i Rinkeby Folkets Hus långt innan rekryteringsträffen Careerconnect slog upp dörrarna på fredagen. Nyhetsbyrån Järva tittade in både innan och efter att evenemanget börjat.

Carl Hamilton, ordförande i Rinkeby Folkets Hus, hälsade välkommen till alla utställare strax före öppning.
– Er uppgift är helt central. Ni ger människor redskap att växa och förändras, sade han.

Vid tiotiden, när träffen väl kommit i gång, myllrade det av folk inne i Stora salen som minglade med arbetsgivare och olika aktörer på plats. Sammanlagt omkring trettio utställare fanns representerade, bland annat från företag som Vardaga, Sol Facitility Services och Stockholm stadsmission men också Polisen, Stockholms stad och Järfälla kommun.

Annons:

Enligt Jobyards VD, Tomas Mehari, som tagit initiativ till evenemanget i samarbete med Rinkeby Folkets Hus, Keeada Academy, Work Education och Hellolilly hade omkring två hundra besökare kommit till träffen bara under förmiddagen.

Vi vinner inget på det här, det är för samhället

Bashar Tancro Hussein och Cassandra Kalivas.

– Vi vinner inget på det här, det är för samhället, sade Cassandra Kalivas, verksamhetsansvarig på Jobyard och fick medhåll av Bashar Tancro Hussein, VD på Work Education.

Cassandra Kalivas berättade att det här var första gången som Jobyard anordnade en rekryteringsträff utanför sin lokal på Torshamnsgatan i Kista, och med tanke på tillströmningen av folk kan man tänka sig att det blir fler gånger.

Några av de andra utställarna på mässan var Lyca Mobile, Simflexity, Ecoshine, Postnord och Aleo.

I efterhand meddelade Jobyards VD att evenemanget hade lockat 450 personer.

David Johansson

Print Friendly, PDF & Email