Runt ett vitt bord sitter fyra människor i diskussion. De har laptops framför sig på bordet.

I tisdags höll Rinkeby Kultur Nätverk sin första träff i Folkets Hus.
– Vi vill kroka arm med varandra, sa Ulrika Eriksson Nilsfors från Rinkeby-Kista stadsdelsförvaltning.

På Rinkeby Kultur Nätverks första träff möttes Ulrika Eriksson Nilsfors, Georgia Theorin från Järva i Samverkan, Asynja Gray från Kulturskolan och Fardosa Omar, som är verksamhetschef på Folkets Hus.

Mötesdeltagarna talade om framtidsplaner och om att sammanställa sina aktiviteter.

Annons:

– Nu har vi tillsammans planerat inför höstlovet. Vi ska ha en gemensam broschyr och gå ut med marknadsföring också. Och nu är stora salen i huset renoverad, sa Fardosa Omar.

Viktiga traditioner har förlorats

Ulrika Eriksson Nilsfors är kultursekreterare för stadsdelsförvaltningen och har jobbat i Rinkeby sedan 2007. 
– Det har varit två års pandemi och därför är det så viktigt att vi startar upp det här nätverket. För många kontakter och viktiga traditioner har förlorats. Vissa saker vill vi göra om som vi gjorde dem tidigare och mycket nytt vill vi starta upp, sa hon.

Inspirationen kom bland annat från Asynja Gray, som startat ett liknande nätverk i Tensta.

– Asynja har inte jobbat jättelänge här, men när hon började tyckte hon att ett sådant här nätverk skulle hjälpa henne. Vi frågade Fardosa i huset, och nu är biblioteket och Läsfrämjarinstitutet med också. Det finns ett liknande nätverk i Husby som heter Husby kulturkvarter, som samlar flera kulturaktörer sedan många år tillbaka. De kommer att ha en ljusfest i november i Husby och har gjort en massa större event där, sa Ulrika Eriksson Nilsfors.

Betydelsefullt att det startar just här

Nätverket ska vara till för informationsbyte, att lära känna varandra bättre, och stötta alla de som är med. 

– Det finns många aktörer i Rinkeby och det känns betydelsefullt att det startar just här i området. Det kommer bli jättebra, sa Ulrika Eriksson Nilsfors.

Krista Sirviö

Print Friendly, PDF & Email