Knappt har elden släckts i den utbombade fastigheten i Göteborg innan högerpolitiker som Ulf Kristersson och Jimmie Åkesson tar till orda; “Detta är terrorism”, säger Kristersson. “Sätt in militär”, säger Åkesson.  

Varken Kristersson eller Åkesson tycker sig behöva vänta på någon utredning om vem eller vad som orsakat katastrofen i Göteborg, utan har redan allt klart för sig; det är de gängkriminella, utlänningarna, de förhatliga från förorten.  

När det så visar sig att polisen misstänker en ensam man, vars mor hade en lägenhet i fastigheten och där han själv bodde men skulle vräkas samma dag som explosionen inträffade, är det märkligt tyst från Kristersson och Åkesson. Men det är lätt att förstå dem. Kristersson och Åkesson, för man ändrar inte gärna i ett vinnande lag, eller i det här fallet, en vinnande kampanj. 

Annons:

Båda två vet att angrepp på utsatta människor, maskerat bakom tal om lag och ordning, genererar väljarstöd

Båda två vet att upphetsade angrepp på de ofta fattiga och utsatta människor som bor i många av förorterna, maskerat bakom tal om lag och ordning, genererar väljarstöd. Högern har knappast något intresse av att göra något åt de verkliga problem som är bidragande orsaker till att en del av våra barn och ungdomar dras in i dödliga konflikter. Inte heller knystar de om hur förmögna privatpersoner och företag gömmer undan pengar i skatteparadis. Pengar som skulle kunna användas för att skapa arbete och framtidstro för människor i nedgångna storstadsområden såväl som i avfolkningsbygder. 

Det är satsningar på arbete, skola, vård och omsorg som krävs för att vända utvecklingen, liksom att kasta ut skandalbolag som Hembla från våra bostadsområden. I den kampen står vi i Vänsterpartiet tillsammans med alla de människor som är beredda att kämpa för en bättre framtid och söka verkliga lösningar på de problem som finns. 

Tillsammans är vi starka! 

Göran Kärrman, 
ordförande Vänsterpartiet Kista 
Print Friendly, PDF & Email
Annons: