Dines konst

Dine Malmstens vernissage i Rinkeby Folkets Hus blev en succé. Många kom för att se hennes tavlor, som hänger till allmän beskådan längs väggarna i trappan i Folkets Hus.

Det bjöds på snittar och bubbel och dragspelsmusik. Det var Dodo, som i vanliga fall spelar dragspel på Rinkeby torg, som var inbjuden att spela. Han finns också med på en av de tavlor Dine Malmsten har målat. 

 – Vilka fina tavlor!
Entusiasmen var påtaglig bland alla församlade. Motiven på målningarna skiftar, men de är alla från Rinkeby. Där finns torget, fontänen, höghusen en marskväll och även lokala kändisar som Mohamed Hagi Farah. Många känner igen sig.
Evyn Redar från Rinkeby Folkets Hus presenterade Dine Malmsten för publiken. Hon frågade hur det kom sig att Dine målar just Rinkeby.

Annons:

Jag målar Rinkeby, det är det ingen annan som gör

 – Ja, varför inte? Det finns så många som målar blommor och gör det mycket bättre än jag. Jag målar Rinkeby, det är det ingen annan som gör.

Dine Malmsten är inte särskilt intresserad av att sälja sina tavlor. Hon vill att de ska hänga så att många kan se dem. Men en av hennes målningar finns upptryckt till affisch och går att köpa på Rinkeby Folkets Hus. (Se nedan vilken.)

Kerstin Gustafsson Figueroa
Print Friendly, PDF & Email
Annons: