Över 100 konstverk i olika tekniker visas nu i Husby konsthall. Utställningen TellUs H2O består av målningar och skulpturer som både kan ses och kännas. Det är 21 konstnärer från Synskadades Konstnärers och Konsthantverkares förening som ställer ut.

Utställningen har vatten som tema och flera målningar är taktila och kan upplevas med händerna. Målningen av havet är en sådan; där fiskar och snäckor både syns och känns. Några musslor har hamnat utanför målningen, på ramen.

Arash Sajadi, som är verksamhetsledare på Husby konst och hantverksförening, hälsade alla välkomna under vernissagen. Han menade att det finns fördomar om att synskadade inte kan måla eller skapa.
– Behovet att uttrycka sig finns hos alla och hela livet. Allt det vackra som finns runt omkring oss här idag visar att allt kan skapas, det finns inom oss.

Annons:

Behovet att uttrycka sig finns hos alla

Synskadades Konstnärers och Konsthantverkares förening är en rikstäckande intresseförening och en branschförening i SRF, Synskadades Riksförbund. De har medlemmar över hela landet och föreningens konstnärer har haft utställningar (i stort sett) varje år sedan 1971, inte bara i Sverige utan även utomlands.

Utställningen TellUs H2O finns att uppleva i Husby konsthall fram till 1 oktober.

Kerstin Gustafsson Figueroa

Print Friendly, PDF & Email
Annons: