Sedan en dryg månad tillbaka lever Kashmirs invånarna med ständigt utegångsförbud och över hela världen protesterar aktivister i solidaritet med regionen. Därför arrangerade Swedish Institute of Islamic Science en konferens på Kista Träff.
 
Indiens premiärminister har upphävt Kashmirs självstyrande status, och strypt alla möjligheter till kontakt med omvärlden. De internationella proterster har inte haft någon effekt och förföljelserna fortsätter.  Swedish Institute of Islamic Science konferens medverkade flera talare; som journalister, professor från Karolinska institutet, skribenter, advokater och representanter från olika partier.

Talarna uppmanade svenska intellektuella att lyfta fram orsakerna till Kashmir-konflikten. 
 – Det handlar inte om en territoriell tvist mellan Indien och Pakistan, utan är en fråga om Kashmirs suveränitet, sade doktor Arif Kasana. 

– Det är oacceptabelt är att Kashmirs invånare berövas grundläggande rättigheter, som tillgång till internet, telefon, media, apotek och matvaror. De har ingen kontakt med omvärlden. Vi måste mobilisera för att ge dem allt stöd, sade universitetslektorn Alia Amir.

Shahzad Ansari
Print Friendly, PDF & Email
Annons:
Annons: