På söndagskvällen samlades ett hundratal varmt klädda personer på Knutby BP för att se uppgörelsen mellan RBK och Bromstens IK. Bromsten hade spelat en match mer än RBK och låg vid matchens början på andra plats i tabellen.

Första halvlek var jämn och målrik. Redan efter fyra tog gästerna ledningen. RBK kvitterade efter några minuter, och i minut 39 tog de ledningen, 2-1. Precis före halvtid kunde Bromsten kvittera och ställningen var därmed 2 – 2.

Andra halvlek fortsatte på samma sätt med två jämspelta lag som möttes. Det kan nämnas att RBK har många tekniskt duktiga spelare i laget varav ett par märktes lite mer.

Annons:
Annons:

I publiken kunde vi bland annat se spelare från ett annat lag i samma serie som studerade sina blivande motståndare. Båda lagen hade aktiva och engagerade supporters med sig. Emellanåt blev de väl närgångna och ville själva gå in på planen.

Tidigt i andra halvlek tog Bromsten ledningen, och minut 72 fick de straff och utökade ledningen till 4-2. Med tio minuter kvar av matchen reducerade RBK till 3-4, och i minut 86 kvitterade RBK till 4-4. Men i 90:de minuten, sedan RBK tilldelats ett rött kort, gjorde Bromsten matchens sista mål. Bromstens IK vann till slut med 5-4.

– Det var en stekhet match där hemmalaget tyvärr drog det kortaste strået, kommenterade en kunnig supporter i publiken.

RBK spelar nästa match på lördag 11 maj borta mot Viksjö och Bromsten IK möter samma dag Kista SC på hemmaplan.