vinnarkramar på fotbollsplanen

Efter en målrik och dramatisk kväll på Knutby BP gick RBK segrandes ur derbyt efter slutresultatet 4-1 mot Qaran IFK.

Säsongens första derby har för både RBK:s och Qarans fans varit efterlängtat. Två lag som ställts mot varandra flertalet gånger under en rad olika turneringar och vänskapsmatcher, men aldrig i ett seriespel. Hundratals tog sig till Knutby den regniga onsdagskvällen för att skåda den nagelbitande sammandrabbningen.

Annons:

RBK tog snabbt tillbaka kommandot och ägde matchen halvleken ut

Matchen inleddes starkt av Qaran som skapade ett par vassa målchanser i början men som inte resulterade i mer än just chanser. Det unga Rinkeby-Tensta laget RBK tog snabbt tillbaka kommandot och ägde matchen halvleken ut.

I minut 13 nickade Challe in inledningsmålet och kort därefter, i minut 16, kom ett kanonskott från Gustavos ökända högerfot. Ett skott som gjorde hål i såväl målnätet som i motståndarlagets självförtroende. Tredje målet kom återigen genom Challe, 3-0 i halvtid till RBK blev en drömstart på derbyt.

Efter en magisk solouppvisning rullade han in bollen i mål

Direkt efter att andra halvlek inletts gjorde RBK:s vänsterytter Faris en slalomåkning över halva planen och efter en magisk solouppvisning rullade han in bollen i mål, 4-0 till RBK. Fram till och med minut 64 var det en problematisk kväll för Qaran som inte var sig likt. De skulle däremot inte lämna planen mållösa utan fick in ett reduceringsmål, men mer än så blev det inte.

RBK spelarna gick segrande ur striden efter att ha visat vikten av att kämpa för varandra, för laget. De demonstrerade innebörden av att aldrig vika sig för rivalerna. Detta derby lär bli ett nytt bränsle för RBK inför det som kommer.