färgglada containrar utformade till AW-ställe och folk som minglar

I dag, fredag, öppnar Plåtparken mitt bland Kistas kontorsbyggnader. Från och med klockan 15 till midnatt går det att avnjuta mat, dryck, musik och olika slags aktiviteter på området vid Grönlandsgatan 8.

Ett femtontal containrar i glada färger är utplacerade som klossar och bildar en inhägnad mötesplats där det finns alltifrån boulebanor, DJ-bås, brädspel, scen, barer och foodtrucks. Ett lovande upplägg för en härlig AW-kväll helt enkelt. Parken håller öppet från och med i dag till en bit in i september.

Plåtparken Kista är inte den första i sitt slag, den första öppnade i Skanstull 2022. Så kallade boxparks finns även sedan tidigare i storstäder som Berlin, London och New York .

Annons:

Bakom initiativet står entreprenören Fredrik Lindstål från Glad Stad och krögarna och kulturarrangörerna Peter Schröder (Restaurang Bleck) och Göran Svartengren (Svartengrens). Plåtparken Kista håller öppet onsdag till fredag från cirka 15.30-cirka 24. På lördagar blir det till en början bokade arrangemang. Plåtparken Kista går också att abonnera.

David Johansson

Print Friendly, PDF & Email
Annons: