bild på butiksentrén för djurproduktsbutiken Kista Zoologiska

Butiken med djurprodukter, trimning och kloklipp har återvänt till Kista Galleria efter några år i lokaler utanför. Om ägarna får som de vill utvidgar de snart med ett djurhotell.

Den nya djurtillbehörsbutiken ligger på entréplan mellan Espresso House och Apotek Hjärtat (mittemot Ica Kvantum). Inte många kunder har hittat dit när Nyhetsbyrån Järva tittar förbi, men det är å andra sidan knappt en vecka sedan öppnandet den 1 juli.

– Vi säljer djurprodukter och erbjuder trim och kloklipp. Men vi hoppas att kunna öppna ett djurhotell snart också, säger butiksägare Tina Sander till Nyhetsbyrån Järva.

Annons:

I den 158 kvadratmeter stora butiken säljer de produkter till hund, katt, gnagare, fågel, fisk och reptil. Alltifrån koppel och foder till burar, leksaker och godis.

Till vänster om kassan, innanför en fönstervägg, står något som ser ut som en spaavdelning med ett badkar. Där kommer de att utföra trim på hund, katt och gnagare så fort de kommit i ordning. De har redan drop-in på kloklipp.

Kista Zoologiska är ett familjedrivet företag som funnits i Kista sedan 2006. Först låg de i gallerian, men sedan 2013 har de hållit till på utsidan (som Kista Zoohörna) för att nu ha återvänt. Butiken har öppet varje dag mellan klockan 10–20.

David Johansson

bild på fönsterrum där ett badkar för pälstrimning står bakom glaset
Print Friendly, PDF & Email
Annons: