Stockholms Handbollförbund vill i samarbete med Kista SC vill få igång handbollen i Järva. Sedan oktober har det varit träningar och föreningen startades under våren 2020. Syftet är att samverka med skolor och fritidsverksamhet för att öka den fysiska aktiviteten och ge barnen en meningsfull sysselsättning.

Laura Sanchez är själv före detta handbollsspelare, nu tränare och projektledare, som vill lära ut sin passion för handboll. 
– Många barn och ungdomar har aldrig provat på handboll tidigare, men det är en väldigt rolig och uppskattad idrott. Den är lätt att tycka om så fort man har tränat några gånger. Vi vill komma igång i Tensta, Rinkeby och Husby.

Laura Sanchez menar att under pandemin är det väldigt viktigt med fysiska aktiviteter för barn och ungdomar.
– Det ger möjligheter till en gemenskap och en aktivitet där de slipper oroa sig för Covid-19.

Annons:

Just nu håller hallarna stängt fram till 24 januari

Just nu håller hallarna stängt fram till 24 januari. Om det sedan blir tillåtet med träning för barn och unga, kommer träningarna att ske i Kvarnbackaskolans gymnastiksal under vintern, där det finns handbollsmål, bollar och annan nödvändig utrustning.

Under hösten har många träningar kunnat bedrivas utomhus på grund av det milda vädret. Många föräldrar som aldrig provat handboll förut har blivit nyfikna och ser möjligheter att bli engagerade i föreningslivet med hjälp av Kista SC.
– Mina närmaste vänner har jag känt sen jag var tio år, tack vare handbollen. Jag spelade från nio år till 19 i Spånga. Mina råd är att våga testa vilken sport som helst, för man vet inte vilka man möter och kanske får kompisar för livet. De blir som en familj.

Laura Sanchez säger att sporthallen är en trygg plats för barnen, där de kan skratta och även vara ledsna.
– Vi är alla starkare tillsammans och om man har haft det tufft finns det alltid någon att prata med. Vi uppmuntrar till riktig laganda och hejar på varandra. Du får ett bättre självförtroende och mår bra även utanför hallen. Vi välkomnar alla barn att komma och testa, säger Laura Sanchez, projektledare Stockholms Handbollförbund.

Krista Sirviö

Fakta: Projektet leds av Stockholms Handbollförbund, som i samarbete med RFSISU Stockholm stöttar Kista SC för att få igång en handbollssektion i Järva. Inom ramen för projektet har det tagits fram broschyrer om vad handboll är på flera språk; på engelska, arabiska, somaliska och tigrinja.

 

Print Friendly, PDF & Email