För-orten är en tävling initierad av de Järvabaserade aktörerna BLING, Bk Bussenhus och Atletico Rinkeby. Syftet är att inspirera och locka fram fler idéer från Sveriges förorter, framförallt orterna kring Stockholm, Uppsala, Göteborg och Malmö. Akallabon Ben Eliass, medgrundare av Estrid, kommer att tala under kvällen.

Kick-off idag 17:30-19:30 på Bridge i Kista galleria.

Tävlingen har två kategorier – en för kvinnor och en för samhället. 
I den första kategorin måste alla idébärare som ansökt till tävlingen vara kvinnor. Där spelar det ingen roll om idén är en innovation, en affärsidé eller en samhällsförbättrande idé. 
I den andra kategorin är målet att stärka socialt entreprenörskap och lyfta samhällsförbättrande idéer. Tävlingsbidragen i den kategorin ska alltså ha en social prägel och måste även på något sätt reflektera ett av FN:s 17 globala hållbarhetsmål.

Annons:

Vinnarna av tävlingen får i båda kategorier 125 000 kronor att investera i sin verksamhet. De som kommer på andra och tredje plats får 60 000 respektive 40 000 kronor. Dessutom har vinnare i år möjlighet att vinna “Folkets röst” där en vinnare får ytterligare 50 000 kr. Utöver vinstsummorna får vinnarna även bland annat mentorskap och kontorsplats.

Det räcker inte att bara skicka in sin idé, de tävlande kommer att gå in i en utbildningsfas där de får bearbeta sin idé genom coachning och feedback. Till slut får de pitcha sin idé inför publik och investerare på finalkvällen den 17 december.

Ansökningsperioden till För-orten pågår fram till den 26 september. Tävlingen kommer att pågå under hela hösten och kommer att utgöras av flera moment. 

Krista Sirviö

 

 

Print Friendly, PDF & Email