Gudrun Kellermans utställning
Gudrun Kellermans utställning på Husby konsthall.

Egentligen skulle utställningen heta Känslor, trivialiteter och annat krafs.
– Men på affischen blev det Människor, trivialiteter och annat krafs. Det blev fel, men det gör ingenting, säger Gudrun Kellerman på telefon från byn Knäred i Halland.

Hennes utställning består av en mängd fantastiska figurer, gjorda i keramik. Långa smala rackare, med snälla ansikten. Man kan tro att Husby Konsthall har fått besök från någon annan planet. Gudrun Kellerman skrattar när jag säger det.
– Ja, jag håller ju på med dem varje dag. Jag utgår från människor i min konst, hela tiden utgår jag från människor.

Jag tycker det är underbart om någon är intresserad av min konst

Annons:

Hon säger att hon studerar sin omgivning, lyssnar på P1, hör vad människor säger och vad de gör.
– Man kan bli irriterad på dem, det är människor som misslyckas, de som gör något bra och de som gör något mindre bra.

Gudrun Kellerman (född 1943) har arbetat som keramiker och konstnär i hela sitt liv. Sin första verkstad hade hon i en källare på Karlbergsvägen i Vasastan, men numera bor hon i en by utanför Laholm. Hon har också flera oljemålningar med i utställningen, som pågår fram till den 2 maj.

– Jag tycker det är underbart om någon är intresserad av min konst, säger hon.

Kerstin Gustafsson Figueroa 
Kellermans keramikfigurer är långa och smala.
Kellermans keramikfigurer är långa och smala.
Print Friendly, PDF & Email