Trafiken på tunnelbanans blåa linjer har stått stilla hela morgonen och än finns ingen prognos för när problemet kan vara löst. Ersättningsbussar har satts in på vissa sträckor.

Enligt SL beror trafikstörningarna på att de har upptäckt hjulskador på många av tågen på blå linjen och därför har tågen tagits ur trafik.
– Det är märken på vagnshjulen, små skador på alla vagnar på hela blå linjen, säger Carl-Henrik Elfsberg på SL:s pressjour till Aftonbladet.

Både vagnar och spår har kontrollerats under morgonen och SL skriver på sin hemsida att det är en växel vid Fridhemsplan som har orsakat skadorna på tågen. Totalt rör det sig om ungefär 60 vagnar som behöver repareras. Det finns inga motsvarande skador på tågen på de andra linjerna.

Annons:

Resenärer uppmanas att försöka välja andra färdvägar

SL arbetar nu med att flytta över vagnar från gröna linjen till den blåa för att kunna trafikera delar av sträckan, men ersättningsbussar går också och resenärer uppmanas att försöka välja andra färdvägar.

Just nu går ett tåg mellan Rinkeby och Västra skogen och ett tåg mellan Kungsträdgården och Västra skogen, vilket innebär 40-minuterstrafik på de sträckorna. Mellan Akalla och Västra skogen går det inga tåg, inte heller mellan Hjulsta och Rinkeby.

När trafiken kan återgå till det normala på blå linjen är oklart, SL säger till Aftonbladet att det kan dröja över en vecka.

Den som riskerar att bli mer än 20 minuter försenad på grund av störningarna kan ansöka om ersättning för resa med taxi, bil eller annat trafikbolag. Läs mer här

Texten har uppdaterats.

Skador på tågen som trafikerar blå linjen orsakar stora trafikstörningar. Enligt SL kan det ta en vecka att lösa.


Print Friendly, PDF & Email