Niki Blomberg

Niki Blomberg, är 26 år och pluggar Journalistik för akademiker på Södertörns högskola. Det är en ettårig utbildning för de som har en kandidat- eller masterexamen sedan innan. Niki är utbildad jurist och har jobbat med EU-frågor.

Hur kommer det sig att du sökte dig till journalistiken?

– Som journalist är det lite snabbare bollar och jag har alltid tyckt att det är kul att skriva och varit väldigt samhällsintresserad. Jag kände att jag ville arbeta mer konkret än abstrakt. Det är en nyttig erfarenhet att se saker från medborgarens perspektiv.

Annons:
Annons:

Är det abstrakt att arbeta som jurist?

– Det behöver det inte vara, men det är ju mycket regelverk och dokument. Arbetet går lite långsammare och man är med i samhällsutvecklingen på ett annat sätt.

Vilka frågor vill du skriva om?

– Jag har inte riktigt bestämt mig, men är spänd på att se hur det är att jobba som lokaljournalist och se hur arbetet går till på en lokalredaktion. I framtiden vill jag jobba med samhällsfrågor, kanske på riksnivå eller som EU-korrespondent. 

Du kommer från Huddinge och bor på Kungsholmen, vad är din relation till Järva?

– Jag har ingen stark relation till området utan har mest hållit mig söder om söder. Det ska bli kul att upptäcka den här delen av stan, det finns så mycket mer än den bild som medierna väljer att lyfta fram.

Anna Nygård

Print Friendly, PDF & Email