Johanna Granhällen

Johanna Granhällens första tävling i Swimrun, med både löpning och simning, blev en stor framgång. Hon var lika stark i båda grenarna och slutade tvåa.

Förra helgen sprang Johanna Granhällen 2000m hinder och 5000m i Junior-SM. I hinderloppet blev hon blöt i vattengraven. På femtusen meter blev hon istället blöt av regnet. Men inget av de loppen kommer i närheten av lördagens insats i swimrun-tävlingen ”Ö till Ö”.  

Fågelvägen var banan 15 kilometer lång, men den går över flera små öar i Stockholms skärgård och mellan öarna simmar man.  

Annons:

Det här var Johannas första swimrun, men alla vännerna från simningen (i Spårvägen sim) och löpningen (Rinkeby Run) förväntade sig ändå stordåd.  

Johannas pappa Per berättar att hon ställde sig i de första startleden för att slippa springa om. 

Johanna tyckte inte det var lika jobbigt som att tävla i löpning

Banan startar med 200m uppförsbacke och därefter 1 km som man kan springa om på, sedan en stig där de tävlande springer på rad till första simningen av tolv, där den längsta sträckan är 400 meter. 

Per hyrde cykel, men hann ändå bara ikapp sin dotter på två ställen på 15 kilometer. Johanna var lika stark i simning som löpning och hon överraskade positivt på klipporna. I mål var hon tvåa; till mångas överraskning, utom vännerna i Rinkeby Run och Spårvägen sim.  

Johanna tyckte inte det var lika jobbigt som att tävla i löpning.  
 – För i swimrun händer det saker hela tiden på ett annat sätt. Jag hade inte ens tid att tänka på att det var jobbigt eller gjorde ont i benen eftersom man behöver fokusera på all terräng, klippor och upp och ner ur vattnet.

Mårten Westberg, Rinkeby Run
Bild: Per Granhällen 

Print Friendly, PDF & Email