Under eftermiddagen ryckte polisen ut till flera skolor i Järvaområdet efter att hot riktats mot skolans personal och elever. 
– Det handlar om uppgifter i sociala medier, jag kallar det inte hot, säger Polisens presstalesperson.

En video spreds under söndagskvällen på TikTok med hot mot fyra skolor i nordvästra Stockholm; Akalla grundskola, Hjulsta grundskola, Rinkebyskolan och Vällingbyskolan. Strax före klockan 15 på måndagseftermiddagen kontrollerades Rinkebyskolan av flera polispatruller, med anledning av inlägget på sociala medier.

Enligt biträdande rektor Mohamoud Mohamoud har skolan inte tagit del av videon som nu verkar tagits ner från plattformen.
Det är en TikTok-video. En ungdom med vapen och nazistiska symboler hotar att skjuta alla invandrare i fyra olika skolor. Rinkebyskolan är en av dem, säger han.

Annons:

Mohamoud Mohamoud säger att eleverna kommer stanna på skolan tills dagen är slut och hålla sig inomhus. Skolan är stängd för allmänheten och polisen har uppmanat de vårdnadshavare, som har möjlighet, att hämta sina barn från skolan. 

Polisens kan inte svara på om den misstänkta personen är gripen eller på fri fot men bekräftar att ungdomen som lagt ut videon inte går på skolan. 
Det handlar om uppgifter i sociala medier, jag kallar det inte hot. Uppgifterna berör ett antal skolor i norra Stockholm, säger Ola Österling, presstalesperson hos Polisen.

Texten har uppdaterats.

Niki Blomberg
Suleiman Ibrahim 

Print Friendly, PDF & Email