I fredags drog insamlingen – Järva för Världens Barn – igång i Kista. I gallerian fanns volontärer från Svenska kyrkan Spånga – Kista församling, Muslin Aid, Kista Träff, Shanta IF och Rädda Barnen utrustade både med vanliga insamlingsbössor och digitala swishbössor.  

Järva för Världens Barn är Järvas bidrag till Radiohjälpens största insamling för barn. De insamlade pengarna går till projekt för barn i länder som Bangladesh, Somalia, Etiopien, Jemen, Afghanistan och Palestina. 

I år är det första gången som Järva deltar bland många tusen insamlare runt om i Sverige.  Kampanjen når sin kulmen fredagen den 1 oktober 20.00 i en insamlingsgala i SVT där alla framför och bakom kamerorna, och administratörer kring insamlingen, jobbar gratis.

Annons:

Arbetet med insamlingen till Världens Barn fortsätter i Kista Galleria och på torget på fredag och lördag efter kl 13.00. På fredag blir det även barnteater i Sverige-salen på Kista träff kl 14.00, och på lördag underhåller clowner och det blir ansiktsmålning för barnen.

Till och med onsdag den 29 september 12.00 hade föreningarna totalt samlat in 10.347 kronor i Järvas bössor.

Alla föreningar som tog initiativet 2021
Print Friendly, PDF & Email