Badvakt på järvabadet

Sedan den 23 maj har Järvabadet öppet varje dag fram till slutet av augusti. Vardagar öppnar badet redan klockan 06.30 vilket passar de morgonpigga som tar ett bad före jobbet eller de som vill njuta av en simtur i lugn och ro. Även om det regnar kommer besökare för ett dopp i det 28 grader varma vattnet.

Några nyheter har införts bland aktiviteterna. Tre gånger i veckan är det vattengympa klockan 09.00 på morgonen, zumba för hela familjen två gånger i veckan och för endast vuxna en gång i veckan. Dessutom finns ett pass som kombinerar styrka och kondition vid namn Trippel hit. Detta kan du prova på två gånger i veckan. Passen går inte att boka utan det är bara att dyka upp. Du betalar ingen extra avgift för att delta utan allt ingår i den ordinarie badavgiften.

Caféet på området drivs av Restaurang Yalla i Rinkeby

Annons:

Många besökare kommer med kaffekorg eller matlåda. Det finns gott om bord och bänkar att sitta vid när man äter. Man kan till och med ha med något gott att lägga på någon av de grillar som finns placerade inom området. Caféet på området drivs av Restaurang Yalla i Rinkeby och har en stor meny med både varm mat och sallader. Storsäljare är ändå glass och korv, berättar personalen på Caféet.

– All personal som jobbar på badet är utbildade inom livräddning och HLR. Vi är mycket noga med säkerheten och har alltid bemanning runt bassängerna, berättar Jackal Khoshnaw som är friskvårdsledare och gruppträningsansvarig på badet.
 – Vi får ofta påminna besökare om reglerna för fotografering och om att badblöja ska användas av de små barnen. På vintern jobbar jag på Husbybadet så det är skönt att ha jobbet utomhus på sommaren.

Den stora parkeringsplatsen på fältet framför badet är borttagen i år

Alla förändringar på badet är inte till det bättre. Den stora parkeringsplatsen på fältet framför badet är borttagen i år. De befintliga parkeringsplatserna nedanför Eggeby Gård räcker inte till för alla besökare – de ska dessutom hittas – utan många ställer sin bil utefter den smala vägen vilket kan hindra framkommande trafik. Hittar man en plats där parkering är tillåten kostar platsen 15 kronor i timmen. Avgiften ska betalas vare sig man är personal eller besökare till badet.

Många familjer återkommer flera gånger i månaden. En av besökarna är Nenneh Janneh Amar från Rinkeby.

– Idag är jag här med mina två söner och deras kusin. Vi är här ungefär varannan vecka. Just idag är det bara killarna som badar, men jag brukar också doppa mig.

Många som bor utanför Järvaområdet har hittat till badet. De uppskattar en fräsch anläggning med gott om ytor och omklädningsrum. Precis som vi Järvabor gör.

Monica Jansson

 

Print Friendly, PDF & Email