Örjan Hultén är jazzmusikern, som är Järva trogen. Han spelar sax i både en kvartett och en trio, samtidigt som han arbetar som verksamhetschef för Eggeby gård. Väl medveten om att statsministern inte har total makt, så svarar han ändå på Nyhetsbyrån Järvas frågor.

Om jag vore statsminister då….

 – Ja, då skulle jag dra tillbaka Sveriges Nato-ansökan och därmed ignorera Turkiets krav på att lämna ut kurder, samt hindra ytterligare vapenexport.

Vad är den viktigaste frågan för världen?

 – Den skenande globala uppvärmningen måste stoppas. Så är det bara.

Vad är den viktigaste frågan i Sverige?

   – Det är att minska de gigantiska klyftorna mellan fattiga och rika invånare. Det är ett demokratiproblem, att det finns så stora skillnader mellan hur mycket folk tjänar och hur de bor.

Vad är viktigast i Järva?

 – Jag att alla barn ska få lära sig spela ett instrument, och det gratis! Kulturskolan borde vara gratis, inte bara i Järva utan för alla barn. Det borde vara en rättighet.

Med sin trio spelar han på närmast på Husbygårdsdagen den 20 augusti och med kvartetten Örjan Hultén Orion släpper han en skiva i höst. Till hösten kommer dessutom Järva Folkets Park ha ett större samarbete med Stockholm jazzfestival och anordna fyra stora konserter på Eggeby gård i oktober.

Kerstin Gustafsson Figueroa

Inför valet i höst intervjuar Nyhetsbyrån Järva en rad Järvabor om vilka frågor de anser vara viktigast.

Print Friendly, PDF & Email