Somalisk man i kavaj och skjorta.

I den senaste partiledardebatten inför valet 2022 kallade Miljöpartiets Per Bolund SD, M, L och KD för en ”blåbrun” allians. SD:s ledare Jimmie Åkesson kunde inte dölja sin ilska över den verklighetsbeskrivningen. Han glömde att han var i SVT:s studio och att flera miljoner följde debatten. Han ropade gång på gång ”Är jag nazist? Är jag nazist?”

Han försöker radera bort att SD är ett parti som har nazistiska rötter. Han putsar desperat partiets fasad, samtidigt som hans partikolleger ideligen avslöjar vad deras rasistiska parti står för. Ja, Jimmie, ni tillhör en blåbrun allians, det är sant.

Men, tyvärr, de förblev alla tysta när Jimmie försökte förneka sitt partis nazistiska rötter

Annons:

Samhällsmedborgarna som följde debatten förväntade sig att de andra partiledarna skulle ta ställning mot rasism och nazism. Men, tyvärr, de förblev alla tysta när Jimmie försökte förneka sitt partis nazistiska rötter.

Jimmie är på ett desperat sätt försöker pusta partiets fasad, medan hans likasinnade partikollegor avslöjas ständigt vad deras rasistiska parti står för.

Åkesson glömde hur många SD:are som avslöjats i media. Senaste var det Expos avslöjande gällande en 55 årige tjänsteman som var politiskt sakkunnig i SD:s riksdagskansli. Han har samröre med den rasbiologiska organisationen Det fria Sverige, som vill skapa lokala ”svenska zoner”. Han har också varit aktiv i vit makt-rörelsen.

Ett annat exempel är Expressens avslöjande om en tidigare toppman i SD, Dennis Askling, som skrev nazistiska hälsningar ”Sieg heil” till sin partikamrat, och spred rasbiologiska åsikter. Båda arbetade i SD:s riksdagskansli.

De som tror att SD är ett rumsrent parti gör ett allvarligt misstag

Exemplen är många, och hela tiden avslöjas fler. Jimmie försöker vilseleda oss och säger att det handlar om enskilda individer, och inte om partiet. Men man behöver inte ha en någon särskild analytisk förmåga för att förstå SD:s politiska agenda. De är ute efter att upprätta ett samhällssystem, grundat på rasbiologiska och stereotypiska föreställningar om judar, samer, muslimer och afrikaner. Detta är en mycket farligt utveckling. SD har en fasad utåt och en annan inåt. De som tror att SD är ett rumsrent parti från rasism och fascism gör ett allvarligt misstag.

Nu vill SD deportera flyktingar tillbaka till deras krigsdrabbade länder där de riskerar livet. Jimmie, ditt parti bedriver en farlig politik som leder till sociala och politiska konflikter. Vi måste istället skapa ett starkt sammanhållet samhälle som aldrig accepterar nazismen.

Kahin Ahmed
Print Friendly, PDF & Email