Islamofobi och antisemitism är SD:s grundvalar

Debatt

SD:s partisekreterare Rickard Jomshofs uttalande mot islam och muslimer i programmet Sverige möts i SVT har väckt starka reaktioner. I programmet, som är en direktsänd debatt, kallade han islam för en avskyvärd religion. Det är inte första gången, och sannolikt inte heller sista, som Jomshof och hans partikollegor uttalat sig kränkande och med hatiska kommentarer mot islam. SD:s chefsideolog Mattias Karlsson har till och med jämfört Koranen med Hitlers bok “Mein Kampf”.

Jomshofs uttalande är rasistiskt, kränkande och respektlöst mot muslimer runt om i världen i allmänhet, och muslimer i Sverige i synnerhet. Diskriminering, rasistiska påhopp och kränkningar mot muslimer har blivit accepterade samhällsföreteelser. I Sverige bor mer än 800 000 muslimer och runt om i världen finns 18 miljarder muslimer, islam är en av de största religionerna.

De ställer invandrare mot svenskar, och olika etniska grupper mot varandra

Muslimer i Sverige är en del av samhället och bidrar till samhällsutvecklingen. Muslimer skapar också ekonomiska, kulturella, sociala och handelsmässiga relationer mellan Sverige och den muslimska världen. Jomshof skyr inga medel när han gång på gång försöker svartmåla muslimer. Han fick medhåll av sin partikollega Björn Söder som skrev på Twitter att Jomshof “talar klarspråk”. Deras billiga taktik är att de ställer invandrare mot svenskar, och olika etniska grupper mot varandra.

Richard Jomshof, SD.

Makthavare har ett ansvar att värna vårt öppna och toleranta samhälle, värna demokrati och mänskliga rättigheter, där religionsfriheten inkluderas. Jomshof och hans rasideologi skapar polarisering och sociala, kulturella och etniska konflikter. Deras dolda agenda är att avskaffa religionsfriheten och montera ned den demokrati, som byggts upp under flera hundra år.

Rasismen och hatbrotten mot muslimer har normaliserats

Under 1930-talet var det judar som förföljdes och dödades under Förintelsen. Nuförtiden är det muslimer som blir föremål för hat, trakasserier och förföljelser. Vi upplever dagligen att muslimer diskrimineras, trakasseras och kränks på offentliga platser, moskéer utsätts för vandalisering och mordbrand samtidigt som högerpopulistiska partier skjutit fram sina positioner. Rasismen och hatbrotten mot muslimer har normaliserats.

Svenska folket står nu vid ett vägskäl, att stoppa rasisternas frammarsch är avgörande för landets framtid. Det handlar om åt vilket håll vi ska gå. Vi får inte ge makt åt ett rasistiskt parti, som redan skadat Sverige tillräckligt.

Kahin Ahmed
Print Friendly, PDF & Email