skylt från parkleken rinken + händer som målar ett ägg

Påskpyssel utlovades av stadsdelsförvaltningen, men stod inte att finna när barnfamiljer dök upp i parkleken Rinken på måndagen. 

I fredags publicerade Nyhetsbyrån Järva en artikel med påsklovsaktiviteter för barn och unga i Järvaområdet. En av aktiviteterna på listan gällde pyssel och äggmålning i parkleken Rinken. Men när intresserade barnfamiljer dök upp i parken, fanns varken påskpyssel eller ägg, vilket uppmärksammades av en läsare på Facebook.

Det ska finnas ägg att måla klockan 13 nu på onsdag den 13 april

Informationen om påsklovsaktiviteterna har hämtats delvis från stadsdelsförvaltningarnas egen hemsida. Där stod det att det skulle vara påsklovspyssel i parkleken Rinken på måndagen och även onsdag, torsdag och fredag under påsklovet. Men personalen i parken har inte hört något om detta. Det enda de vet är att det ska finnas ägg att måla klockan 13 nu på onsdag den 13 april. Enligt Rinkeby-Kistas hemsida ska pysslet vara tillgängligt redan klockan 10, vad som stämmer är ovisst.

Nyhetsbyrån Järva har sökt ansvarig i Rinkeby-Kistas stadsdelsförvaltning utan framgång. Den som vill vara säker på att få måla ägg bör därför befinna sig i parkleken Rinken klockan 13 på onsdag. 

Sara Schwartz Wiman
Print Friendly, PDF & Email