Inga Harnesk
Inga Harnesk

Nu har alltså Nyhetsbyrån Järva fått ett eget kontor i Rinkeby Folkets Hus! Det var jättetrevligt att träffa Nyhetsbyråns reportrar samt de mer eller mindre kända kultur-  och samhällsintresserade personer som dök upp i lokalen för att fira detta.

Det blev många spännande samtal med gamla och nya bekanta. Alla var så glada och vänliga – många mycket yngre än jag, jag vill ju ha just möten  över alla  generationsgränser. Kakberget var inte så dåligt det heller, god konst.

Det blev pratstunder med många unga kvinnor som varit elever i Nyhetsbyrån Järvas skrivarkurs. De hade numera fullt upp på olika sätt; studerade till läkare, jobbade med integration, var somalisk tolk, var ingenjör och så vidare. De unga männen jag pratade med hade redan fast mark via sina arbeten eller speciella uppgifter i samhället.

I Nyhetsbyrån Järva får man läsa om olika gruppers initiativ i samarbete, om fest och om allvar i Järvaområdet

I Nyhetsbyrån Järva får man läsa om olika gruppers initiativ i samarbete, om fest och om allvar i Järvaområdet. Jag läser bland annat om glada tillställningar utomhus för barn och vuxna i Rinkeby och andra av våra orter, eller om kamp mot marknadshyror i Husby.

För egen del skall jag med mina kamrater i det nystartade Husbyrådet försöka ta reda på vad de tysta i samhället kan ha för drömmar eller behov som boende i Husby. Det är viktigt.

Nu önskar jag Nyhetsbyrån Järvas redaktion en riktigt god fortsättning!

Inga Harnesk
Print Friendly, PDF & Email