Inga Harnesk
Inga Harnesk

Inga Harnesk delar med sig av sina tankar kring att vara pensionär, Husbybo, att inte hänga med i den digitala utvecklingen och om Husbyrådet.

Vi i samhället, VIS, är en liten pensionärsgrupp som sedan flera år tillbaka samlas varje måndagsmorgon på Folkets Husby för att diskutera samhällsfrågor. Gruppen har med åren blivit mycket liten på grund av ålder, sjukdom eller flytt till annan ort. Vi blev upptäckta av ett par yngre pensionärer, som vi kunde vara föräldrar till och är så tacksamma när de dyker upp. De är aktiva i allt det nya som händer eller planeras i orten i dag.

Som mycket äldre Husbybo har jag, liksom mina vänner, nöjt mig med det trygga liv jag själv har här i Husby – men det har sitt pris. Jag har länge känt mig utanför i min ”hemort”. Allt är så annorlunda och det gäller att hänga med, för att klara av samhällets alla krav och möjligheter.

Annons:

Ett annat problem har varit svårigheten att möta Husbybor över alla ålders- och kulturgränser.

För min del har jag varit dålig  på att anpassa mig till det digitala sättet att umgås. Ett annat problem har varit svårigheten att möta Husbybor över alla ålders- och kulturgränser. Upplever man det ömsesidigt? Jag hoppas att medlemskapet i Husbyrådet skall ge oss alla mer kunskap och gemenskap över dessa gränser i sådana fall.  

I torsdags träffade jag både Nyhetsbyrån Järvas Eleni Terzitane och Anna Nygård på Town Hall Meeting i Husby och har just läst Annas fina artikel om det. Antar att de som ställde krav hade önskat löften, så vi får väl själva arbeta vidare via övriga kanaler och nätverk som hittills. Föreningslivet märktes inte. Som föreningsmänniska borde vi själva sett till att medlemmar informerats. Även där har Husbyrådet planer på att bli aktivare.

Har ju kompisar utan dator, som brukar fråga varför jag har slutat skriva?

Nu var min gudson Roland här och rensade lite i min dator, eller hjärna, så jag slipper en del onödiga problem i fortsättningen. Jag såg då en text som jag inte tror har levererats. Har ju kompisar utan dator, som brukar fråga varför jag har slutat skriva? Dessutom skriver jag ju av mig i mina kollegieblock hela tiden. 

Melody Farshins föreställning ”Tre Streck” var för övrigt outstanding. Ovanligt glesa bänkrader dessutom, så alla i publiken kan se utan problem.

Inga Harnesk
Print Friendly, PDF & Email