Byggnaden Husbybadet utifrån.

Husbybadet har öppnat igen för simning efter sommaruppehållet. Sedan badhuset byggdes på 1990-talet har det lockat många besökare, särskilt till äventyrsbadet. Men inte längre.

När man besöker badet idag möts man av en tillfällig vägg när man kommer ut från omklädningsrummet. Man får inte tillgång till äventyrsbadet, som är avspärrat för allmänheten. Det är för att staden har beslutat att en hel renovering behövs av äventyrsbadet. Bostads- och Fastighetsborgarrådet Clara Lindblom förklarar att äventyrsbadet är “helt obrukbart och farligt att vistas i” som det är idag. Stockholms stad har påbörjat en process för att bygga om badet och byggstart planeras till 2026. 

Undervisningsbassängen och den 25-meter långa motionsbassängen är fortfarande öppna, med samma öppettider som innan sommaren. 

Annons:

För barnfamiljer är det viktigt att tänka på att undervisningsbassängen ofta används för simlektioner, och motionsbassängen är ganska djup (minst 1,2 meter). Det finns heller inte samma utrymme för picknick som det fanns tidigare vid äventyrsbadets kant.

Barnfamiljer i Järva som vill leka i vattnet kanske har bättre möjligheter på Tensta simhall. Där finns en liten äventyrsdel för små barn och den stora motionsbassängen börjar från 0,9 meters djup. 

Ben Robertson

Print Friendly, PDF & Email