Fotbollsmatch, Banjul möter Husby, spelar i röda respektive vita tröjor.

Det blev förlust för Banjul FC i hemmaderbyt mot Husby FF. Istället var det gästerna som vann matchen med fyra mål mot två.

Efter två inledande förluster tog Husby FF sikte mot Banjul FC en kylig fredagskväll på Knutby BP. I en jämn och välspelad första halvlek tog Husby FF ledningen rättvist i den 22:a matchminuten genom Nr 10 Gemeshu Rissa, och behöll ledningen förtjänstfullt till halvtidsvilan.

Under andra halvleken höjdes tempot från båda lagen, och Husby FF utökade sin ledning till 0-2 i den 52:a minuten genom Nr 11 Bawan Ahmed.

Banjul FC gav inte upp utan förde ett offensivt spel som gav resultat genom att reducera till 1-2 i den 62:a minuten och kvitterade till 2-2 i den 67:e minuten, båda målen gjorda av Nr 99 Muhammed Kaita.

Trots att Husby FF tappade ledningen visade de en imponerande styrka och höjde tempot ytterligare, vilket resulterade i att de återtog ledningen i den 81:a minuten genom Nr 6 Nabil Boumediene. I matchens sista minut säkrade Nr 9 Rawaz Hussein segern med sitt mål och fastställde slutresultatet, Husby FF vann med 4-2.

Banjul FC står nu inför nästa utmaning när de möter Ängby borta den 27 april, medan Husby FF tar sig an FC Djursholm hemma den 28 april.