Restaurang Nils Tandoori öppnade 2019 och ligger på stråket, i hjärtat av Rinkeby. Hela konceptet är Husman meet Indisk, som en fusion av maträtter. 
 – Vi har fått fem stjärnor i recensionerna på Google för vår mat, säger Zakaria Zaman.

– Den maten som går bäst är Lammchops och Chicken Tikka Masala, men även vanlig husmanskost som panerad rödspätta går bra.

Zakaria Zaman är från Bangladesh och studerade först ekonomi och tog en master vid Linköpings Universitet. Men han blev kock istället, började som köksbiträde och blev sedan à la carte kock. Under många år var han souschef på Scandic Hotel Victoria Tower.
 – Jag har alltid älskat mat och min mamma var duktig på matlagning. Mat har alltid varit min hobby. Jag följer inte recept, utan har provat mig fram med olika smaker och ingredienser. Jag har alltid tänkt utanför boxen och på så sätt utvecklat min matlagning.

Annons:

Allt de gör är hemlagat från grunden

Zakaria Zaman äger restaurangen på Rinkebystråket tillsammans med sin hustru, och namnet Nils har sin naturliga förklaring.
– Vår son heter Nils i förnamn.

De har många kunder från området; kommunpersonal, vårdanställda och poliser är återkommande gäster.
 – Vi har fullt hus under lunchen och har även hemkörningar ända ut till Hässelby. 

De gör egen ost till maträtten Palak paneer, som är en rätt med bladspenat tillagad med Nils Tandoori’s hemmagjorda färskost. Allt de gör är hemlagat från grunden. 
 – Vi är kända för vår höga kvalitet, allt är färskt och görs på beställning. Drömprojektet vore att öppna upp på nya platser med samma koncept, säger Zakaria Zaman. 

 – Och vi välkomnar alltid nya kunder att prova vår fantastiska mat!

Öppettider:

Mån-Fre : 11:00-20:00
Lör: 13:00-21:00
Sön: 13:00-20:00 

Adress:
Rinkebyståket 72, 16371 Spånga 
Epost: Info@nilstandoori.se 
Telefon: 073 5085275

Print Friendly, PDF & Email