Bild: Said Ali

I en hjärtklappande drabbning mellan två ligajättar ställdes Rinkeby Bussenhus Klubb, Järvalaget som erövrat fansens hjärtan, mot FK Bromma i en spänningsfylld strid där den eftertraktade avancemanget till division 5 hängde i vågskålen.

Arenan var redo och stämningen på Knutby bollplan var elektrisk på onsdagskvällen. Båda sidor visade taktisk precision, med bollen tryggt bibehållen på respektive planhalva. Men det var RBK som visade vägen, dikterandes matchens tempo.

Genombrottet kom som med blixtens hastighet, ett inkast mästerligt utfört av Yusuf på motståndarnas planhalva. Bollen hittade sin väg till Vini Junior, som inledde en förtrollande dribbling genom FK Brommas straffområde och kopplade samman med prickskytten Mohamed Sheekh Elmi. Han släppte i väg en dundrande avslutning som tände publikens jubel. Ställningen var 1–0 till RBK, och det firades starkt, men spänningen hängde påtagligt i luften.

Annons:

FK Bromma svarade med en storm av inlägg och en intensifierad offensiv

FK Bromma svarade med en storm av inlägg och en intensifierad offensiv. Trots detta brast deras försök att skapa farliga kombinationer, ett vittnesbörd om RBK:s starka försvar. Amin, som tog vara på ögonblicket efter en slarvig hörna från FK Bromma, skickade en passning med hög precision till den snabbfotade ”Libax”. I en andlös uppvisning av snabbhet lämnade Libax Brommas försvarare i sitt kölvatten och prickade säkert in det andra målet. Publiken exploderade av glädje och ömhet mot Libax.

Första halvlek var en kamp av fysisk karaktär, ändå hade RBK:s tränarstab förberett spelarna på den mentala styrka som krävdes i den andra halvleken. En 2–0-ledning mot FK Bromma erbjöd inga garantier och krävde outtröttligt fokus till slutsignalen.

Den ena anstormningen avlöste den andra, skakade ribban och testade vår målvakt, Ibbe

Andra halvlek av denna tidiga seriefinal utvecklades som förväntat – till att bli en riktig nagelbitare. FK Bromma introducerade en taktisk förändring, mer offensiv att tränga igenom RBK:s försvar. Den ena anstormningen avlöste den andra, skakade ribban och testade vår målvakt, Ibbe. Ändå förblev nätet orört.

RBK utnyttjade luckorna efter motståndarnas offensiv. Efter en fängslande uppvisning i passningsfotboll, resulterade det i ännu en snabb avslutning av Libax. FK Bromma, som trots att de har en anfallstrio med sammanlagt cirka 50 mål den här säsongen, fick lov att finna sig i förlust mot RBK:s solida försvar.

Slutsiffrorna blev 3–0 till hemmalaget. RBK innehar nu tronen i toppen av division 6B, drömmen om avancemang till division 5 brinner stark. Med tre matcher kvar, inklusive två under Knutbys strålkastare, går uppmaningen ut till alla fans: förena er med oss i kampen för att nå division 5! Resan kommer att vara extraordinär.